Не секрет, що в процесі отримання карти побиту можуть виникати труднощі. Часто причина відмови здається необґрунтованою, людина може бути депортованою з країни. Як з цим боротися?

Люди часто звертаються до служб з різними ситуаціями, просять про допомогу в написанні апеляцій. Однак, сумна реальність полягає в тому, що розгляд апеляції може тривати від 2 до 2,5 років, при цьому шанси на позитивний результат є сумнівними.

Сьогодні ви не можете бути впевненими в тому, що ваша заява може бути розглянута. Наведемо приклад. Ви подали заяву та всі необхідні моменти. На той момент у вас страхування дійсне. Однак через рік у вас закінчується страхування, а на наступний день приходить відмова у наданні карти побиту. Уявіть що ви ще є студентом навчального закладу. Однак відмова приходить якраз після закінчення терміну навчання. Здається несправедливим, чи не так?

Однак, не варто передчасно засмучуватися. Все ж є сенс оскаржувати рішення і доводити свою правоту. Багато таких випадків закінчувалися успіхом. Головне — знати свої права і вміти їх відстоювати.

Ще однією причиною відмови може бути некомпетентність працівника уженди. Кадри часто змінюються, нові працівники не мають достатньо досвіду. Через брак знань та небажання розбиратися в ситуації та законодавстві, працівник може просто написати відмову, обравши найпоширенішу для неї причину.

Певною мірою Польщі вигідно тримати українців в очікуванні і не надавати карту побиту. Все ж таки, люди не їдуть додому, лишаються в Польщі та працюють на «пташиних правах». Цілком можливо, що отримавши карту, українець поїде працювати в інші країни Європи, а це є вкрай невигідним для держави.

Якщо ви подаєте заяву на отримання карти, уважно перевіряйте наявність усіх необхідних документів, а також будьте готовими до того, що інспектор вимагатиме щось не зі списку. І наявність посередника не гарантує отримання позитивного результату.

Ви можете подумати, якщо перша інстанція надала відмову, бо при оскарженні рішення буде аналогічний результат, друга інстанція просто продублює рішення першої. Однак, офіційна статистика свідчить про те, що 80% негативних рішень були повторно розглянуті і рішення було змінене.
Однак, слід зауважити, що період очікування розгляду повторної заяви може становити від 2 до 2,5 років. Щоб дочекатися потрібно мати неабияке терпіння та запас фінансів.

Дійсно, процес отримання карти побиту може бути складним та довготривалим. Однак, потрібно пам’ятати, що завжди можна знайти вихід із ситуації, спробувати знову та досягти бажаного результату. Головне з відповідальністю підійти до справи та чітко знати свої права.

Leave a Reply