Навіщо українцеві рахунок в польському банку? Він обов’язково стане в нагоді при оплаті проїзду, покупок чи інших послуг, якщо ви їдете в Польщу або інші країни ЄС. Після прийняття безвізового режиму це питання стало як ніколи актуальним.
Рахунок у європейському банку стане гарантією надійності та безпеки ваших коштів.

Громадяни України можуть відкрити рахунок у більшості польських банків. Умови отримання картки різняться залежно від банку. Десь потрібен лише паспорт, десь — карта побиту та номер PESEL.

Найпопулярнішими банками Польщі є mBank, PKO Bank Polski, WBK Bank Zachodni, Bank Millenium, ING Bank Slaski та Bank Pekao.
Практика показала, що найкращими варіантами для українців є наступні банки:

🔹 Millenium Bank
Для відкриття рахунку у цьому банку потрібно надати закордонний паспорт та польську адресу. Також можуть попросити український ідентифікаційний номер.

🔹 BGŻ BNP Paribas
Необхідні паспорт і документ, що підтверджує місце реєстрації в Польщі.

🔹 Alior Bank
Потрібно пред’явити унікальний номер платника податків PESEL, карту побиту та паспорт.

🔹 mBank
Достатньо буде карти побиту та PESEL.

Щоб оформити рахунок потрібно особисто прийти до банку. На даний момент лише Bank Millennium надає іноземцю можливість відкрити рахунок онлайн. Для цього потрібно просто заповнити анкету. При реєстрації Ви побачите опцію PESEL, однак вона не є обов’язковою. Крім того, потрібно мати польський номер телефону, на який прийде СМС з кодом підтвердження реєстрації.

Отож, відкрити рахунок у польському банку не так складно, як здається 🙂