Багато українців покинули Польщу після введення карантину. Однак минуло вже чимало часу, тому мігранти вже задумуються як повернутися назад. Як не як, працівники з України є вагомою частиною економіки Польщі.

За даними українського посольства у Варшаві, впродовж місяця після введення обмежувальних заходів безпеки, приблизно 175 000 чоловік виїхали з Польщі до України. Кількість виїжджаючих була найбільшою в перші дні карантину, а наприкінці потік значно скоротився, до 400-600 чоловік в день. Польська влада робила все можливе, щоб запобігти масштабному відтоку української робочої сили з країни. 

Сьогодні громадяни України все частіше звертаються до консульського відділу посольства України в Польщі з питанням, як повернутися до Польщі та як продовжити термін перебування в країні на основі безвізового режиму.
За деякими даними, кількість українців яка залишилася у Польщі прирівнюється до мільйона. Більшість чекають позитивних змін на польському ринку праці, щоб мати змогу стабільно жити та працювати навіть під час карантину. 

Польський уряд продовжує вживати заходи, спрямовані на запобігання відтоку українців.  Наприклад, українці можуть продовжити легальне перебування по безвізу або з «шенгеном» в Польщі та збільшити терміни подачі документів на легалізацію в рамках польського «антикризового щита».

Leave a Reply