Пандемія коронавірусу значним чином впливає на світову економіку та бізнес. Задля того, щоб допомогти польському бізнесу Рада міністрів прийняла ряд законів, так званий “Антикризовий щит”. Що передбачають нововведені закони?

Будуть введені пільги для роботодавців, фінансова допомога бізнесу, “кредитні канікули” для підприємств та багато іншого. 

Уряд також не забув про працівників, в тому числі й трудових мігрантів. Головним позитивним пунктом стало автоматичне продовження терміну дії дозвільних документів на проживання та працевлаштування в Польщі. Тому не потрібно виїжджати з країни, працівники можуть далі продовжувати працювати. Тим паче потрібно пам’ятати, що Україна може повністю призупинити пасажирське авіа- та залізничне перевезення через свої кордони задля посилення боротьби з пандемією. 

Цікаво, що деякі компанії не обмежують свою діяльність, а навпаки розширюють та набирають нових працівників. Тому більшість підприємців сприйняли новий закон позитивно.

Польща підтримує бізнес та всіляко підтримує компанії. Про це свідчить рішення про відтермінування сплати податку. Підприємці матимуть можливість заплатити податок за своїх працівників на 3 місяці пізніше.

Робота знайдеться для кожного. Бережіть себе та не хворійте.

Leave a Reply