Спалах коронавірусу не оминув і Польщу. Через поширення Covid-19 та введення суворого карантину у Польщі не працює більшість державних та приватних установ. Іноземці, у яких закінчується термін дії документів, що дозволяють перебування та працевлаштування на території країни, б’ють на сполох. В даних умовах повернутися в Україну непросто, а ставати нелегальним емігрантом також не вихід.

Управління у справах іноземців у Польщі знайшло вихід та повідомило, що повертатися на батьківщину не обов’язково. Потрібно просто подати до Управління заявку на продовження терміну. Як варіант можна подати документи на продовження національної чи шенгенської візи або поштою отримати дозвіл на тимчасове проживання.

Воєводським управлінням заборонено приймати відвідувачів. Тому подавати документи та заявки потрібно за посередництвом будь-якої поштової компанії. 

Щоб вам продовжили дозвіл на перебування, надсилайте заявку та документи до того, як закінчиться законний термін перебування в Польщі. 

Поки триває карантин, підтвердженням вашого законного перебування в Польщі слугуватиме підтвердження про надсилання відповідної заяви до Управління. 

Воєводські управління відновлять прийом відвідувачів лише після закінчення стану епідемічної загрози. 

Ще минулого тижня Польща закрила кордони. Однак, певні категорії мають право в’їзду, зокрема власники дійсної Карти поляка, плюс ті, хто має дозвіл на легальне працевлаштування чи перебування в Польщі.

Leave a Reply