Ще в листопаді 2018 року Верховна Рада України прийняла закон про обов’язкове розмитнення автомобілів на іноземних номерах в Україні.
Процедура розмитнення була досить складною. Заповнення митної декларації вимагало певних знань, тому доводилося користуватися послугами митних брокерів та платити гроші.

Однак, нещодавно в Державній митній службі оголосили про запровадження спеціального електронного сервісу. Використовуючи його можна в режимі онлайн, самостійно заповнити необхідні документи та відслідковувати поточний статус їх розгляду. Онлайн-сервіс дозволить самостійно декларувати авто, заощадити на митних брокерах, а процес стане більш прозорим.

Щоб заповнити декларацію, потрібно відкрити державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» та зайти у розділ «Ввезення легкового автомобіля«.
Перш ніж ви зможете використовувати портал, потрібно зареєструватися та зайти в особистий кабінет. 


Після заповнення декларації, через деякий час ви отримаєте готову митну декларацію, або ж відмову у цифровому вигляді. При реєстрації одразу потрібно внести заставу за розмитнення.
Існує один мінус. Декларації обробляються в режимі черги. Якщо вашу заяву не встигнуть обробити до кінця поточної доби, а на наступний день курс зміниться, заява буде відхилена. Тому може виникнути ситуація, що документ потрібно буде надіслати наступного дня.

На веб-сайті ви знайдете всю необхідну інформацію про терміни декларування та порядок заповнення декларацій.

Leave a Reply