З 2020-го року мінімальна зарплатня в Польщі знову зросте.
2600 злотих. Таким чином, планується підвищення зарплати на 350 злотих.

Нещодавно на засіданні була висунута ідея про 2450 злотих мінімальної заробітної плати і мінімальну погодинну ставку 16 злотих. На той момент така ідея вже викликала критику у роботодавців, адже на даний момент мінімальна ставка становить 2250 злотих.

А через 2 місяці вже оголосили про мінімальну ставку у 2600 злотих брутто, тобто 1994 злотих нетто. Більше того,  прем’єр-міністр Матеуш Моравецкий пообіцяв, що в кінці 2020 року мінімальна зарплата підніметься до 3000 злотих, а через три роки аж до 4000 злотих.

Щодо погодинної ставки, то в 2020-му році, вона складатиме 17 злотих. Сьогодні погодинна ставка становить 14.7 злотих.

Вважають, що таке підвищення значно вплине на покращення стану домогосподарств, оскільки збільшаться доходи працівників.

На сьогоднішній день, економічна ситуації в Польщі є стабільною і дозволяє збільшувати зарплату та знижувати безробіття. Цей факт не може не радувати українців, які працюють у Польщі на законній основі.
В тому ж числі, це стосується працівників Spectrum, які надійно працевлаштовані відповідно до закону.

Перш ніж їхати працювати до Польщі нелегально, задумайтеся, чи вартує це того. Обіцянки працедавців нічим не підкріплюються і існує ризик залишитися ні з чим, або бути обманутим.
Працюючи легально, ви будете впевнені у дотриманні своїх прав, отримаєте законно зароблену, гідну зарплатню.

Leave a Reply