Чи задумувались ви над покупкою квартири за кордоном? Якщо так, то читайте нашу статтю. Вам потрібно це знати. 

З чого ж почати процес покупки квартири?

1️⃣ Вибір квартири

Враховуйте все. Розташування, магазини, транспортна розв’язка, час, який потрібен щоб дістатися до роботи, планування квартири. 

2️⃣ Оцінка бюджету

Якщо ви плануєте взяти кредит, перевірте свою кредитоспроможність. В цій справі вам допоможе працівник банку.Він оцінить ваш заробіток, форму зайнятості і кредитну історію, якщо така була. Не забувайте також про накопичення для першого внеску.

Сума кредиту на квартиру не може перевищувати 80% вартості майна, а значить необхідно мати 20% власних коштів. 

3️⃣ Подача заявки на кредит

Для оформлення кредиту банку потрібні наступні документи: заява на отримання кредиту,і довідки про доходи. Якщо ви хочете купувати житло від забудовника, вам знадобиться: інформаційний проспект з окремою частиною (дані про раніше завершені інвестиції, план розвитку прилеглих ділянок, угода про бронювання).

Якщо варіант вторинного ринку, то необхідний попередній договір з продавцем.

4️⃣ Підписання кредитного договору

Якщо банк отримав всі документи та надав згоду, то  кредит може бути наданий. Уважно прочитайте угоду і ознайомтеся з умовами. Закладене майно має бути застраховане. 

5️⃣ Придбання житла

Після укладення кредитного договору, підписуйте остаточний договір купівлі-продажу у формі нотаріального акту. Після цього банк надасть ключі і квартира ваша. Підпишіть із забудовником чи попереднім власником протокол доставки і приймання. Запишіть лічильники.

6️⃣ Переїзд

Купівля квартири – не обов’язково затяжний процес. Правильна організація процесу гарантує швидкий результат.

Leave a Reply