Якісний мобільний зв’язок і інтернет є важливими для кожного із нас. Коли вирушаєш за кордон на тривалий термін, постає питання вибору мобільного оператора та процесу підключення даного сервісу.  У Польщі дуже хороша розвинена мережа мобільної передачі даних, компанії мають 3G і 4G покриття майже у всіх точках країни, в тому числі і гірських районах Польщі.

Найбільш популярними є наступні чотири компанії:

▪️ T-mobile
▪️ Orange
▪️ Plus
▪️ Play.

🔹 Реєстрація сім-карт

Нещодавно в Польщі був прийнятий новий антитерористичний закон. Відтепер придбану у оператора сім-карту обов’язково потрібно зареєструвати на конкретну людину, вказавши дані власника. Закон поширюється і на раніше придбані номери.

Як активувати польську сім карту?

Процес реєстрації не є складним. Зробити це  можна практично в будь-якому пункті продажу або офісі мобільного оператора. Для цього достатньо мати документ, що засвідчує особу. Іноземцям підійде закордонний паспорт, карта побиту або карта поляка.

🔹 Поповнення рахунку

Система поповнення рахунку дещо відрізняється від звичної нам. Звичайно ж, поповнити рахунок можна в центрах продажу, з допомогою банківської карти або через Інтернет. Однак люди частіше використовують термінали, які можна знайти в більшості магазинів. Тут відмінність: в обмін на надані кошти, покупець отримує чек з унікальним номером. Після активізації даного коду будуть нараховані кошти.

🔹 Своєчасність поповнення балансу

Багато провайдерів вимагають обов’язкового своєчасного поповнення рахунку на суму не нижче місячної вартості обраного тарифу. Якщо пакет послуг передбачає оплату 25ZŁ в місяць, то рахунок повинен бути поповнений до моменту зняття коштів. Інакше послуги вихідних дзвінків і СМС будуть недоступні, через тиждень анулюється баланс, а через місяць сім-карту заблокують. Більше того, повторна активація сім-карти може бути недоступною або спричинить додаткові витрати.